Bemutatkozás:
A Jászságban és kis városunkban is nagy hagyománya van az önkéntességnek. Az emberek segíteni akarása példátlan volt a történelem során. Ezért mi is fontosnak tartjuk a fiatalok oktatását, nevelését, hogy a társadalom hasznos tagjai lehessenek a jövőben.

2005-ben fogalmazódott meg és indult útjára az utánpótlás képzése, a fiatalok érdeklődésének felkeltése a tűzoltó szakma iránt.
Jelenleg 9 fő alkotja az ifjúsági tagozatunkat. Vannak akik már a kezdetektől fogva részt vesznek az Egyesület munkájában, és vannak akik még csak most töltik 1 éves próbaidejüket,14 éves kortól egészen a 18 éves korig, de fiatalabb érdeklődőink is akik lelkesen vesznek részt a kisebb-nagyobb megmozdulásainkban.

Az elméleti foglalkozásokon megtanulják a szakmai alapokat, a gyakorlatok során pedig elsajátíthatják a szakmai fogásokat. Ezen felül képviselik az egyesületet városi és más rendezvényeken, ezzel is népszerűsítve az önkéntességet. A rendezvények során lehetőségük volt külföldi barátokra szert tenni. Rendszeresen vesznek részt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által meghirdetett felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen nagy sikerrel. Többször képviselték már megyénket az országos döntőben. Persze a pihenés sem maradhat ki, ilyenkor megtelik a Nagyterem, ahol szívesen beszélgetnek, biliárdoznak, kártyáznak, darts-oznak vagy filmeznek.

Minden évben igyekszünk fiataljaink munkáját jutalmazni, így az ÖTOSZ által megszervezésre kerülő tűzoltó táborba tölthetnek el egy hetet aktív programokkal és kikapcsolódással. Itt újabb barátságokra tehetnek szert, gyarapítják tudásukat és egy életre szóló élményt szerezhetnek.

Fő célunk, hogy mire betöltik a 18-ik életévüket a megfelelő tudás birtokába legyenek és Ők is a vonuló állomány tagjait erősíthessék, részt vehessenek a káresetek felszámolásában.